Építőmesteri munkák
Építőmesteri munkák
  • Ha építkezés vagy felújítás előtt áll, az első legmeghatározóbb és legfontosabb döntés a megbízható, megfelelő szakmai tudással rendelkező kivitelező kiválasztása. Ebben próbálunk segítséget nyújtani, hogy a másoktól hallott rémtörténetek Önnel ne történhessenek meg, és az építkezés/felújítás ne teher és probléma, hanem öröm legyen.
alapozás -varroda

MI ALAPJÁN VÁLASSZUNK KIVITELEZŐT?

Biztosan Ön is hallott már olyan esetről, hogy egy olcsónak hitt szakember választásakor, a kivitelezés végén a megrendelőnek az ár akár többszörösét kellett kifizetnie. Vagy, hogy az elkészült munkát egy másik szakemberrel kellett újra megcsináltatnia, mert az első csapnivalóra sikerült?

Ön is hallott már olyan szakiról, aki mellett a megrendelőnek folyamatosan ott kellett állnia, hogy ellenőrizze munkáját, a végeredménytől rettegve? Mindenki takarékoskodni szeretne, és természetes igény, hogy a pénzéért minőségi szolgáltatást kapjon.

Egy pontos, szakképzett szakemberekkel, megfelelő gépparkkal és referenciával rendelkező kivitelezőt megbízni kevesebbe kerül, mint egy mindenhez értő Olcsó János által összecsapott ócska munka. Egy jól megválasztott kivitelező hatalmas terhet vehet le a megrendelő válláról.

Ne feledje! Az építőiparban, sok esetben az olcsó a drága!

falzsaluzás
zsaluzás

NÉHÁNY FONTOS LÉPÉS, A MEGFELELŐ SZAKEMBERGÁRDA KIVÁLASZTÁSÁHOZ:

Ha tud, válasszon olyat, akit ismerősei ajánlottak Önnek. (Persze ha nincs ilyen, akkor se keseredjen el.) Itt felsoroljuk a szempontokat, ami alapján tudhatja kivel áll szemben:

  • A jó kivitelező - a szakmai felkészültségen kívül - rendelkezik a munkáját segítő gépekkel, műszerekkel, eszközökkel, berendezésekkel, telephellyel.
  • A kivitelező megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező gárdával végezze munkáját.
  • Minél több szakmai tapasztalattal rendelkezik a kivitelező, az annál jobb. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy fiatal kőműves ne lehetne megbízható.
  • Egy több éves külföldi szakmai tapasztalatszerzés, sok mindent elárulhat a kivitelezőről
  • Dolgozott e már azon a szakterületen, amivel Ön megbízná?  Referenciamunkákból erre lehet következtetni.
  • Milyen árakon dolgozik? A minőség korántsem kell, hogy megfizethetetlen legyen.
  • Ha van weboldala, nézze meg. Ha igényes, bizalmat gerjesztő, szakértelemről tanúskodó, akkor az azt jelenti, hogy a szakember pénzt, és energiát fektetett a megjelenésbe. Ergo, fontos számára a munkája, fontos számára a küllem, és ez az igényesség jó eséllyel jellemzi a keze munkáját is.
  • Figyeljünk a részletekre: Igen kedvező lehet az, amikor a vállalkozó maga is munkát végez, ott van egész nap az építkezésen, szervezi és irányítja az építkezést, anyagot rendel, intézkedik stb.
  • Találkozzon személyesen a kivitelezővel, nézze meg telephelyét, irodáját!  Ha a kivitelező minden felsorolt kritériumnak megfelelt, már csak a személyes szimpátia marad hátra.

Ha nem szeretne az „okos szakival” bíbelődni, éljen a választás lehetőségével..

Építőmesteri munkák