A szárazépítés nagy előnye a gyors, tiszta munka,bármilyen forma kialakítható,  a szerkezet önsúlya kicsi, valamint, hogy nincs az épületbe plusz bevitt úgynevezett technológiai nedvesség. Ezzel elkerülhetővé válhat a falak penészedési problémája, amely a nedves technológia alkalmazásával kialakulhat a nem megfelelően szellőztethető részeken. Ezek túlnyomórészt a hőhidak és/vagy az épületszerkezetekbe a túl gyors építés során bevitt rengeteg víz (beton, habarcs, vakolat) miatt alakulnak ki.

Gipszkarton fajták:

  • Normál
  • Impregnált: (zöld színű) használhatjuk vizes, vagy nagy páraterhelésnek kitett helységekben
  • Tűzgátló: tetőtér-beépítése során, illetve kémények elburkolásához használható
  • Hajlítható: íves szerkezetek kialakításánál használható

VÁLASZFAL GIPSZKARTONOZÁS

Új ház vásárlása esetén, könnyedén változtatható az épület belső elosztása a gipszkarton válaszfalak segítségével. A gipszkarton válaszfalak gyorsan, egyszerűen kivitelezhetők, és több előnye mellett, az épületgépészethez tartozó villany, víz, gáz és fűtéscsövek is könnyedén elvezethetők benne.

 

Anyagszukseg_valaszfal_

ÁLMENNYEZET GIPSZKARTONOZÁS

Régi épületek egyenetlen, sokszor megereszkedett, vakolt, meszelt, nádazott mennyezeteit, melyeknek nincsen egy egyenes élük sem, valamint hullik róluk a vakolat, bontás nélkül átalakíthatja a gipszkarton álmennyezet építésével. Újépítésű házaknál is nagy könnyebbséget jelentenek a gipszkarton mennyezetek. Megkönnyítik a villanyvezetékek és egyéb csövek elvezetését, valamint elrejtését.

gipszkarton, állmennyezet

ELŐTÉTFAL GIPSZKARTONOZÁS

Ha falai rossz állapotban vannak, görbék, hasuk van, nincs derékszög sehol, gipszkarton előtétfal elkészítésével, bontás nélkül érheti el az egyenletes felületet. Elkészítése hasonlít a válaszfal kialakításához.

előtétfal

SZÁRAZVAKOLAT GIPSZKARTONOZÁS

Ha ugyan egyenes falai vannak, de nem akar vakolással foglalkozni, válassza a gipszkarton szárazvakolatot. A megfelelő ragasztó segítségével felragaszthatjuk a gipszkartont a falunkra. Pár helyen rögzíthetjük gipszkartonunkat beütős tiplikkel is a falhoz.

szarazvakolas